Fysik

Friktions koefficient

24. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg mener her, at man skal bruge Wandet + K = 0   ,

hvor K = (1/2)M(-v)2 + (1/2)I(-ω)2 , I = (1/2)MR2 og Wandet er den energi fra øksen på ristestenen.

Jeg ved ellers, at ω = 850 rpm ≈ 89.012 rad/s. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2013 af peter lind

Du skal bruge at kraftmomentet er gnidningskraft*arm = dL/dt


Svar #2
24. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Det vil sige, at jeg skal finde ∑τ = dL/dt = Iαz = fR?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2013 af peter lind

Ja men der er ingen grund til at bruge formler for L. Når stene er stoppet er L=0


Skriv et svar til: Friktions koefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.