Fysik

Acceleration

24. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her mener jeg, at energien skal være bevaret, at den samlede kinetisk energi for de to bevægelser (, der lader den røde block rykke ned) er lig med potentiel energi for den røde block, altså

ΣK = Mgh, hvor ΣK = [(1/2)Mv2 + (1/2)I1ω12] + [(1/2)Mv2 + (1/2)I2ω22]

her er l1 = (1/2)M(2R)2 , ω1 = v/(2R) og l2 = (1/2)MR2 , ω2 = v/R så får vi

ΣK = (3/2)Mv2 derfor ΣK = Mgh ⇒ v2 = (2/3)gh. Men hvordan finder jeg så accelerationen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2013 af peter lind

differentier ligningen med hensyn til t


Svar #2
24. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

#1

Der er ikke nogen t i denne sammenhæng.


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Indirekte, jo. Hastigheden er jo ds/dt = v.

Accelerationen er dv/dt.


Svar #4
24. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Ok, så v(t) = √((2/3)gh) 

v'(t) = a(t) = 0. Det lyder jo ikke rigtigt =S Jeg kan godt se der er noget galt med enhederne.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2013 af peter lind

Du skal ikke omskrive ligningen. Du skal blot bruge at v og h er funktioner af t.  dv2/dt = 2vdv/dt og dh/dt = v. Pas på med orientering af akserne


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.