Matematik

vinklen mellem parameterfremstillinger

25. januar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2 linjer(m & n) danner en vinkel, hvordan finder jeg vinklen imellem dem når de er givet ved parameterfremstillingerne:

m: (x,y,z) = (-33,28,-40) + t(8,5 : 18 : 38) og n: (x,y,z) = (0,19,-40) + t(41,5 : 9 : -38)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

θ = cos-1((-33;28;-40)•(0;19;-40)/√(8,52+182+382)·√(41,52+92+(-38)2))

Fordi

A•B = ||A||·||B||·cos(θ)

cos(θ) = ||A||·||B|| / A•B


Svar #2
25. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

så du finder prikproduktet mellem de 2 vektorer og deler med deres længder


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Yup. Jeg redigerede lige svaret for at tydeliggøre det :)

prikproduktet bruges jo netop til at finde vinklen mellem to vektorer.

 

(Og dette indlæg blv så også lige redigeret lidt. Var lidt for hurtig på tasterne og fik skrevet noget vrøvl første gang.)


Svar #4
25. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

okay :) mange tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af mathon

hvorefter
                             Define a = [8.5,18,38]
                             Define b = [41.5,9,-38]

                     
                             cos(vstump) = dotP(a,b) / (norm(a)*norm(b)) = -0,380134

                             vstump  cos-1(-0,380134) = 112,3º

                             vspids  = 180º - 112,3º = 67,7º

                            

 

         

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Udtrykket for vinklen er ikke korrekt. Du benytter en underlig kombination af punkterne og retningsvektorerne. Det er retningsvektorerne alene, der indgår i udtrykket for cosinus til vinklen mellem de to retningsvektorer. Se #5 for den korrekte beregning.

cos(θ) = (ab) / (|a||b|) , med

a = [8,5 ; 18 ; 38] og b = [41,5 ; 9 ; -38]


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2013 af bbdk (Slettet)

#6 har ret #0. Jeg håber du selv regnede det ud efter formlen jeg gav dig, i stedet for at kopiere min beregning. Jeg har da været pænt skeløjet da jeg skrev tallene. Kort fortalt. Vinklen mellem 2 vektorer findes ved prikproduktet.


Skriv et svar til: vinklen mellem parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.