Matematik

Hjælp!! Procent og renteregning

25. januar 2013 af unknownn (Slettet) - Niveau: C-niveau
En størrelse aftager med 20% på 10 år. Det årlige procentvise fald antages at være konstant.
Beregn den procentvise fald over 1 år

Siger man så bare

r10år=-20%=-0,2
F10år=1-0,2=0,8
F1år=0,8^1
r1år=0,8^1-1
r=-0,8=20%

???

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af SuneChr

k10 = k0·0,80 = k0·(1 + r)10 .  r er det årlige %vise fald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af mathon

hvoraf du har

                                  (1 + r)10 = 0,80       r er det årlige fald udtrykt som decimalbrøk        r = p/100

                                   ((1 + r)10)1/10 = 0,801/10

                                   1 + r = 0,800,1


Svar #3
25. januar 2013 af unknownn (Slettet)

#1
Tak! nu ved jeg hvilken formel der skal bruges, men hvordan får du det til 0,80 ?

Svar #4
25. januar 2013 af unknownn (Slettet)

#2
Nåår nu kan jeg se hvordan :)

Skriv et svar til: Hjælp!! Procent og renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.