Matematik

Matematik på c niveau!

25. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Hejsa, er der tilfældigvis måske nogen derude som kan forklare mig hvordan man laver denne opgave?

Kugler med samme form og vægt kommer i en dåse. Den samlede vægt af dåse og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved, f(x) = 50x + 200 hvor f(x) er den samlede vægt (i g), og x er antallet af kugler i dåsen.
Benyt forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

F(x) vægt

x antallet af kugler

f(x) = 50x + 200 

F.eks hvis der er 2 kugler

300g=50*2+200

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dåsens vægt er vægten for 0 kugler, dvs f(0) .

Vægten af 1 kugle er så f(1) - f(0) .


Svar #3
25. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

så, man må selv bestemme hvad x er, bare at det går op i 300 gram i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

x er antallet af kugler. I eksemplet i #2 blev f(2) beregnet ved at indsætte x = 2 .

Svaret på opgavens spørgsmål er givet i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Der står:

Benyt forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

f(1)=50*1+200

En kugle vejer vel 50 g

 


Svar #6
25. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

andersen, jeg kan ikke helt det med f(0)-f(1). Da vi lige er kommet til det idag, så har lidt svært ved det, kunne du måske eventuelt vise mig hvordan man regnede frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen f(x) angiver den samlede vægt af dåsen med x kugler. Så må f(0) jo angive dåsens vægt uden kugler, og da f(1) er vægten af dåsen med 1 kugle, er f(1) - f(0) vægten af 1 kugle alene. Det er selvfølgelig også hældningskoefficienten i den lineære funktion f(x). Indsæt x = 0 og x = 1 i forskriften for f(x) til at beregne de to tal f(0) og f(1) .


Skriv et svar til: Matematik på c niveau!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.