Matematik

Ligninger

27. januar 2013 af Babucha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen, 
Jeg har flere opgaver med ligninger.


En af dem ser således ud:

y+2y = y+3

Er der én, som vil prøve at lave et eksempel, som virkelig er skåret ud i pap? Jeg er så dårlig til det, men jeg vil virkelig gerne lære det!

Jeg håber, at der er én, som gerne vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Start med at reducere på venstre side.


Svar #2
27. januar 2013 af Babucha (Slettet)

Vil du prøve at gøre det med ligningen y+2y = y+3 ? /: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Start med at flytte alle led med y over på den samme side af lighedstegnet:
Y+2y-y=3
Reducer:
2y=3
Find y ved at dele med 2 på hver side af lighedstegnet:
Y=1.5

Svar #4
27. januar 2013 af Babucha (Slettet)

Er det her så rigtigt? :/  

(Dette er en anden ligningsopgave) 

x = 3 (x+2)+2

x = 3x +6+2
3x+x = 6+2
4x = 8
x = 8/2
x = 4 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af katkim

Ja bortset fra at da du flyttede 3x over på den anden side af lighedstegnet glemte du at skifte fortegn så det bliver 
-3x+x=6+2
-2x=8
x=8/-2
x=-4


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.