Matematik

tangent ligning

27. januar 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Jeg skal finde tangentens ligning i punktet (2,f(2)) for funktionen:

f(x) = 3x2 - 6x + 5

 

Jeg skal ik bruge 5 ikke da det er c-værdien, dvs. jeg skriver:

f'(x0) = 2 ·3x0 - 6 = 6x0 - 6    og    f'(2) = 6 · 2 - 6 = 6

Hældningen er 6 i punktet.

 Tangenten ligning, er den y = 2x+2  

Er nemlig itvivl om, det er rigtigt udregnet her:

 

f(x) - f(x0) = f'(x0)(x-x0)     

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

y = 2 · (x - 2) + 6 = 2x - 4 + 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af exatb

Tangenten har en hældning på 6

Den går igennem pkt (2,5)

y = ax + b

5 = 6*2 + b   dvs b = -7

y = 6x - 7

 

 

 


Svar #2
27. januar 2013 af Lektiepige (Slettet)

Hvordan det

 

koordinatpunktet er (2,f(2)), og det giver udregnet ved at indsætte (2) =  6 dvs. (2,6) hvorfor skriver du c-værdien dvs. 5 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2013 af exatb

Hvis x er 2

y = 3*22 - 6*2 +5

y = 12 - 12 + 5

y =5

Grafen går igennem punktet 2.5

c = 5 betyder at der hvor x er nul er y =5

y er altså 5 både for x = 0 og for X = 2


Skriv et svar til: tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.