Matematik

hjælp =S

29. september 2005 af 61331476 (Slettet)
hey jeg ville blive MEGET glad hvis nogen gad at hjælpe mig med disse opgaver da jeg er virkeligt lost =S

1)en trekant har sidelængderne 6.45cm 5,32cm 7,33cm. beregn trakentens vinkler.

2) i en trekant ABC med arealet 30 er A=39grader og b 12 (enhederne er uden betydning) bestem længden af c. bestem a og de to manglende vinkler i trekanten.

3) en båd sejler fra A til havn B, således at sejlturen bliver linjestykket fra A til B. i posotionen P der ligger på linjen A-B modtager båden et radiosignal fra et fyr C under en vinkel på 50,2grader med sejlretningen (fra A til B). beregn bådens afstand (P-B) til havnen B fra det tidspunkt hvor båden modtager signalet.

4) vis at tallet 3 er rod i polynomiet f(x)=2x^3-3x^2-11x+6 og faktoriser herefter polynomiet.
polynomiet har foruden tallet 3 to andre rødder x1 og x2. beregn disse to tal.

5) opskriv en 2. gradsulighed, der har løsningsmængden {-1.8}


pls hjælp og på forhånd tak =D



Svar #1
29. september 2005 af 61331476 (Slettet)

i opgave 1 skal jeg vist bruge cosinus relationerne ikke? =S

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2005 af 60dværge (Slettet)

Jo det mener jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2005 af Duffy

4) Vis at tallet 3 er rod i polynomiet
f(x)=2x^3-3x^2-11x+6 og faktoriser
herefter polynomiet.
Polynomiet har foruden tallet 3 to
andre rødder x1 og x2. beregn disse to tal.


3 er rod i polynomiet f da

f(3)=2*3^3-3*3^2-11*3+6 = 0



Faktoriser
herefter polynomiet:

Da 3 er rod går (x-3) op i f:

Dvs f(x)/(x-3) = 2*x^2+3*x-2



f(x) = (x-3)*[2*x^2+3*x-2]


Løsningen til

[2*x^2+3*x-2] = 0

er

x1 = 1/2 v x2 = -2



2*x^2+3*x-2 = (2*x-1)*(x+2)

Dermed er

f(x) = (x-3)*(2*x-1)*(x+2)

og polynomiet er FULDSTÆNDIGT faktorisert
herefter.




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2005 af Duffy

5) opskriv en 2. gradsulighed, der har løsningsmængden {-1.8}

Hmm??!!

måske mener du

5) opskriv en 2. gradsulighed,
der har løsningsmængden L = ]-1 ; 8[

Nemt!

Fx har

(x-8)(x+1)

x^2-7x-8



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2005 af Epsilon (Slettet)

ad 1)
Anvend en cosinusrelation. Dernæst er der frit valg mellem sinus- og cosinusrelationer samt eventuelt anvendelse af, at vinkelsummen i en plan trekant er 180grader.

ad 2)
Du kender vel arealformlerne, som involerer to sider samt sinus til den mellemliggende vinkel. I øvrigt mangler der bestemt ingen vinkler; der skal stå 'resterende'.

ad 3)
En figur ville være et kærkomment supplement. Umiddelbart syner det af trigonometri nok engang.

ad 5)
Den lukkede mængde indeholdende de reelle tal fra 1 til 8 er et interval og skrives således:

[1;8]

//Epsilon

Svar #6
29. september 2005 af 61331476 (Slettet)

tak =D

Skriv et svar til: hjælp =S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.