Filosofi

Hvad vil dette sige eller kan nogen komme med et eks. skolens primære opgave er ikke at formidle viden og færdigheder, men at skabe identiteter gennem etablering af viden og færdighede

27. januar 2013 af ullama (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad vil dette sige, eller kan nogen komme med et eks.  Skolens primære opgave er ikke at formidle viden og færdigheder; men at skabe identiteter gennem etablering af viden og færdigheder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2013 af gsebg (Slettet)

Er det en meget samfundskritisk person, der har sagt/skrevet det?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af CC12345

Det kan være, at eleverne skal lære at få den rigtige logiske tankegang, i stedet for kun at skulle frem til det rigtige svar...


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af gsebg (Slettet)

Hvem har skrevet det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2013 af Rhk47 (Slettet)

Det vil sige at det ikke er skolens opgave at lave eleverne til maskiner der kan en masse paratviden, men i langt højere grad danne dem til at være reflekterende og kritiske i forhold til hvad de hører og lærer. 

De skal dannes og klargøres til det samfunde der venter dem når de er færdige og eftersom samfundet er en konstant foranderlig størrelse er det bydende nødvendigt at lære eleverne at være kritiske/selv tænkende for at vi ikke går i stå og folkeskolen ender som en forældet institution. 

Udover det kan fremtidige folk der skal bruge det her kigge på folkeskolens formålsparagraf: 

"

§1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

§2. Folkeskolen er en kommunal opgave, jf. dog § 20, stk. 3. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at alle børn i kommunen sikres vederlagsfri undervisning i folkeskolen. Kommunalbestyrelsen fastlægger, jf. § 40 og § 40 a, mål og rammer for skolernes virksomhed inden for denne lov. Stk. 2. Den enkelte skole har inden for de givne rammer ansvaret for undervisningens kvalitet i henhold til folkeskolens formål, jf. § 1, og fastlægger selv undervisningens organisering og tilrettelæggelse. Stk. 3. Elever og forældre samarbejder med skolen om at leve op til folkeskolens formål."


Skriv et svar til: Hvad vil dette sige eller kan nogen komme med et eks. skolens primære opgave er ikke at formidle viden og færdigheder, men at skabe identiteter gennem etablering af viden og færdighede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.