Matematik

Binære tal

28. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at forstå hvordan det binære tal kan omskrives til decimal således.. 

10011_2 = 1*16+0*8+0*4+1*2+1*1 = 19_10 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

                                       102  101   100
                       12310 =     1      2       3      = 1•102 + 2•101 + 3•100

 

i basis 2

                                                    25  24  23  22  21  20                                    
                                1010112       1   0    1   0   1    1     1•25 + 1•23 + 1•21 + 1•20  = 4310

 

alment
for et ciffer-positionssystem   med grundtal g       og heltallige cifre c ∈{0,........g-1}

  
                 tal = cn•gn + cn-1•gn-1 + cn-2•gn-2 +........................... + c2•g2 + c1•g1 + c0•g0

det eneste der forekommer dig kendt
er 10-talsystemmet, fordi du er trænet i gennem så mange års brug

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af peter lind

et tal som 347 betyder 3*102+ 4*101+7*1

Hvis man kalder grundtallet g for eks g=10 skrives et tal som

cn*gn+cn-1*gn-1 + ...    c0*1

Dette gælder for alle grundtal, som kan være 2 (grundlaget i PC er)  4, 8 og 16 brugt i mikroprocessorer 5 (brugt i det gamle rom) 10  eller 20 (brugt af mayaerne).

Dit tal skal altså skrives 1*24 + 0*23+0*22 +1*21 +1*1

 


Svar #3
28. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. det bare placeringen.. 

I er da bare dejlige :)

Lige et ekstra spg. 

1*2^4 + 0*2^3+0*2^2 +1*2^1 +1*2^0 er konverteringen right?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af mathon

 

               1*24 + 0*23+0*22 +1*21 +1*2= 1•101 + 9•100


Svar #5
28. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Præcist :)


Skriv et svar til: Binære tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.