Matematik

en sprolig beskrivelse af en figur

30. januar 2013 af geldo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan beskriver jeg denne figur??

 

nogle der kan hjælpe ?

Vedhæftet fil: beskrivelse af figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Figuren består af et antal enhedsterninger (med huller), der er anbragt i gitterpunkterne

M = { (x,y,z) ∈Z3 | ( y = 0 ∧ |z| ≤ |x+4| ∧ |z| ≤ |x-4| )  ∨ ( x = 0 ∧ |z| ≤ |y+4| ∧ |z| ≤ |y-4| ) }


Svar #2
08. marts 2013 af geldo (Slettet)

tak :) men forstår slet ikke den der beregning.. kan du forklar det.. det skal jo være en sproglig beskrivelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da netop en meget entydig sproglig beskrivelse. Du er på Videregående niveau, så jeg formoder, at du selv kan oversætte det til dit eget behov.


Svar #4
08. marts 2013 af geldo (Slettet)

MÆNGTEN AF (x,y,z) er elementet i Z3 går op i y = 0 og går op i z mindre eller ligmed x+4 og går op i z er mindre eller ligemed x-4 eller x = 0 eller går op i z mindre eller ligemed y+4 og går op i z mindre eller ligemed y-4

jeg tror det er sådan man oversætter det du har skrevet.. er ikke helt sikker på om jeg husker symbolerne rigtigt..

hvad synes du :)

Hvad er M?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Symbolet "|" skal ikke læses "går op i" her. Det første | er en del af mængdebeskrivelsen og læses "for hvilke". De øvrige steder, hvor | benyttes, er det i forbindelse med absolutværdien. M er et navn jeg valgte for den mængde, hvis beskrivelse står til højre for lighedstegnet.

Hvis dit niveau ikke er "Videregående", gør du kun dig selv en bjørnetjeneste ved at angive både opgavens og dit eget niveau som sådant.


Skriv et svar til: en sprolig beskrivelse af en figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.