Matematik

Opgave 5123 matematik ab2 opgaver

30. januar 2013 af mathiaslaramee (Slettet) - Niveau: B-niveau

300 m trådhegn skal bruges til at indhegne to områder, et kvadratisk og et cirkulært. Hvor stort er hvert område, hvis det
samlede areal skal være størst muligt?

 

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af mathon

      
                                              cirkulært                      kvadratisk
             omkreds              2•π•r = 300-y                     4x = y
             areal                           π•r2                                x2

                 

                                   


Svar #2
30. januar 2013 af mathiaslaramee (Slettet)

Hvordan beregner jeg så hvad det største samlede areal bliver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af mathon

 

                                       Atotal(x) = (150 - 2x)2 / π

          
                                       Atotal '(x) = -(4/π)•(150 - 2x)


Skriv et svar til: Opgave 5123 matematik ab2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.