Kemi

Kemi

30. januar 2013 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved 900 ºC er Kc = 0,082 M. En blanding af  COCl2  (g),  CO (g) og  Cl2 (g)  har følgende sammensætning: [COCl2 ] = 0,233 M,  [CO] =  [Cl2] = 0,056 M. Temperaturen er 900ºC.

b) Er systemet i ligevægt?

Jeg har skrevet:

0,056/0,233=0,24
Da reaktionen er ikke er så tæt på Kc= 0,082 er den ikke ligevægt. Reaktionsbrøken er alt for lille. Yani der vil ske en nettoreaktion yani cocl2 omdannes til co og cl2.

Er det rigtig gjort?


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.