Matematik

mat b eksam opg hjælp

30. januar 2013 af Romainba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3

En produktionsvirksomhed har undersøgt markedet for en vare og fundet frem til, at omsætningen
kan beskrives ved funktionen R med forskriften
R(x) = −x2 + 500x , 100 ≤ x ≤ 450
hvor x angiver afsætningen i stk.
a) Bestem den størst mulige omsætning.
Virksomhedens variable omkostninger C kan ved en produktion på x stk. beskrives ved funktionen
C(x) = 100x , 100 ≤ x ≤ 450
Dækningsbidraget kan bestemmes ved
dækningsbidrag = omsætning – variable omkostninger
Lad D(x) angive dækningsbidraget ved en afsætning på x stk.
b) Gør rede for, at
D(x) = −x^2 + 400x , 100 ≤ x ≤ 450
og bestem i hvilket interval, dækningsbidraget er positivt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #2
30. januar 2013 af Romainba (Slettet)

tak


Skriv et svar til: mat b eksam opg hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.