Fysik

resistans

31. januar 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en 15 m lang stålskinne har massefylde 7,8*103 kg/m3, og hver meter af skinnen vejer 85 kg. Konduktiviteten af materialet er 8*106 S/m

bestem skinnens resistans

hvordan griber jeg den an skal jeg regne konduktiviteten om til rho og jeg skal vil også bruge et tværsnitsareal, men ved bare ikke lig hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skinnens tværsnit beregnes ud fra oplysningen "hver meter af skinnen vejer 85 kg" .Beregn rumfanget af 1 m skinnelængde, og beregn så tværsnittets areal ved at dividere rumfanget med 1m.


Svar #2
31. januar 2013 af chpe04 (Slettet)

85kg/(7,8*103)= 1m=0,01089m3 hvordan for jeg så den til at blive m2

skal konduktiviteten omregnes til rho


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider massen m med massefylden d, så man rumfanget af 1 m skinnelængde.

V = m/d = 85kg/(7,8·103kg/m3) = 0,01089m3

og divider det med længden 1m, så fås tværsnittet

A = 0,01089m3/1m = 0,01089m2

Benyt så formlen for resistansen af en ledning; man kender tværsnittet A, længden L = 15m og konduktiviteten σ = 1/ρ .


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2013 af mathon

 

                           (1 m) • A = (85 kg) / (7,8·103 kg/m3)

                           1/A = (1 m) / (85 kg) • (7,8·103 kg/m3) = 91,7647 m-2

 

                           R = ρ • L • (1/A)

                           R = (1/σ) • L • (1/A)

                           R = (1/(8·10Ω-1m-1)) • (15 m) • (91,7647 m-2) ≈ 1,72·10-4 Ω

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. februar 2016 af mathon

omskrevet på forespørgsel:

       Den generelle formel for resistansen R i en metallisk leder med specifik resistans \varrho,
       længden L og tværsnitsarealet A
er:

            R=\rho \cdot \frac{L}{A}

            R=\rho \cdot \frac{L}{\frac{m}{d\cdot L}}

           R=\rho \cdot \frac{L^2\cdot d}{m}

                 hvor d er densiteten og m er massen

             \varrho =\frac{1}{\sigma }=\frac{1}{8\cdot 10^6\; \Omega ^{-1}\cdot m^{-1}}=0{,}125\cdot 10^{-6}\; \Omega m

           R=\left ( 0{,}125\cdot 10^{-6}\; \Omega m \right ) \cdot \frac{(15\; m)^2\cdot (7{,}8\cdot 10^{3}\; \tfrac{kg}{m^3})}{(15\cdot 85\; kg)}=1{,}72\cdot 10^{-4}\; \Omega

            

                    

                              


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2016 af Budsmoke

Hvad er ρ, hvis \varrho er specifik resistans??


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2016 af mathon

 \rho =\varrho     jeg var ikke opmærksom på, at latex har to tegn for [rho]


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2016 af Budsmoke

Ok tak.. Det gjorde det lidt mere forståeligt


Skriv et svar til: resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.