Matematik

Skæring mellem 2 rette linier

31. januar 2013 af HrQuantum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den ene linie har ligningen: f(x) = -x/4 + 4

Den anden linie har ligningen f(x) = 4x + 13

Sætter man dem lig hinanden får man det førte led i koordinatsættet.

Jeg ved ikke hvad der går galt. x skal være lig med -2,12 ifølge geogebra.

En hjælpende hånd?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

 

     Sætter man dem lig hinanden får man første koordinaten til skæringspunktet

 

                   Den ene linie har ligningen: f(x) = -x/4 + 4

                   Den anden linie har ligningen g(x) = 4x + 13

 

                                    f(x) = -x/4 + 4 = 4x + 13 = g(x)

                                               -x + 16 = 16x + 52

                                               -36 = 17x

                                                x = -(36/17)


Skriv et svar til: Skæring mellem 2 rette linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.