Matematik

Funktion

31. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

En funktion er givet ved f(x) = 3x^2 - 5x

Bestem f(2)

 

Nogen der kan hjælpe mig med denne?

 

Mvh Kåze

 

Og på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 2 i forskriften for f(x) og beregn.


Svar #2
31. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Vil meget gerne gøre det i hånden uden lommeregner eller cas.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af Rilau (Slettet)

F(2) betyder at du erstatter alle x'erne med 2.
F(2)=3*2^2-5*2. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal være omhyggelig med ikke at kalde f(2) for F(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forskriften f(x) = 3x2 - 5x , viser, hvorledes funktionsværdien beregnes ud fra værdien af den variable x. Når x = 2, indsætter man x = 2 i stedet for x i forskriften:

f(2) = 3·22 - 5·2 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2013 af Rilau (Slettet)

#4
Det ved jeg, men skriver på iPhone så den laver selv stort begyndelses bogstav og havde ikke lige set det. :)

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.