Matematik

Hjælp til matematik opgave

31. januar 2013 af andr95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har om differentialkvotient her for tiden i skolen og vil meget gerne have svar til en opgave, hvis nogen ved hvordan den skal skæres.

En parabel har ligningen y = ½x^2 - 4x + 10. Bestem en ligning for parablens tangent i punktet med x-koordinaten 4. Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant. Bestem trekantens areal samt dens vinkler.

Ville være fedt hvis nogle kunne hjælpe mig i dag :-)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af peter lind

Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0) +f(x0) hvor x0 er x koordinaten for det punkt, hvor tangenten rører funktionens graf


Svar #2
31. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Behøves der at blive skrevet mere i besvarelsen, eller er det bare svaret på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af peter lind

Du skal finde f(x0) og f'(x0) og sætte det ind i tangentens ligning


Svar #4
31. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Hvordan gør man det? Vores lære har ikke været så god til at få os lært det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af peter lind

Du skal finde f(4) og f'(4) I opgaven er x0=4


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2013 af mathon

 

Ja
         hvordan finder du f '(x)

                          når
                                       f(x) = (1/2)x2 - 4x + 10   ??
                                                              


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2013 af peter lind

brug (xn)' = n*xn-1


Svar #8
31. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Er ikke den skarpeste til matematik må jeg indrømme....


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2013 af peter lind

f(x) er et andetgrads polynomium så du skal bruge formlen for n=2, n=1 og n=0


Svar #10
31. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Jeg prøver lige!


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Svar #12
31. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Y = ½ x^2 – 4x + 10

F (x) = ax^2 + bx + c
F ’ (x) = 2ax + b

A = ½

B = -4

C = +10

F ’ (x0) = x – 4
 

Det er ca. det jeg har fundet frem indtil videre, ved ikke helt om det er rigtigt, men skal lige kigge det igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2013 af peter lind

Det er korrekt; men i din sidste linje skal du indsætte x0=4


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.