Matematik

Hjælp til til et udtryk

01. februar 2013 af Mount (Slettet)

Hej

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan jeg går fra det her: A=0,48a/a^2 +2a^2 til A=0,48/a +a^2 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af SuneChr

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2013 af mette48 (Slettet)

A=0,48a/a^2 +2a^2   forkorter brøken med a og glemmer et 2-tal foran det sidste led

A=0,48/a +2a2

 

til A=0,48/a +a^2


Svar #3
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

#1

Forkorter du?

#2

Skal man bare glemme 2 tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, man skal ikke bare glemme 2-tallet. Det er ikke muligt at lave den omskrivning, du søger, uden at antage, at du har sjusket med formuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2013 af SuneChr

# 3   Ja, forkorter med a.

Hvad mener du med at glemme? De to udtryk i # 0  er ikke ens.


Svar #6
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

Nej, altså hvordan får du 2 tallet væk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2013 af SuneChr

# 6   Uanset hvordan, vi med de bedste trylleformularer, - kan vi ikke ændre på de faktiske forhold.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #4.


Svar #9
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

#8

Er det ikke muligt, at omskrive 2a^2 til a^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2013 af SuneChr

# 9  Jo, men så må man indskrænke a til at være 0, og det må a jo ikke være, da a optræder i nævner.

Hvordan kom du til det første udtryk for A ?


Svar #11
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

Jeg isolerer h og finder h. Udtrykket vil være: (120l=0,12m^3): 0,12=a^2*h --> h=0,12/a^2 
Nu, hvor jeg kender h, kan jeg anvende formlen for overfladeareal, for en kasse:
A_overflade=2*(a*b+a*c+b*c) hvor a er højden, og b/c er a’erne på tegningen.
A=2*(0,12/a^2 *a + 0,12/a^2 *a +a*a) --> A=0,24a/a^2 + 0,24a/a^2 + 2a^2 --> A=0,48a/a^2 +2a^2


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvorfor vil du så have det til at være 0,48/a +a^2 ?

Er der tale om en kasse uden låg?


Svar #13
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. februar 2013 af SuneChr

# 11  Helt ærligt, altså, læg opgaven ud, med tegning, som den ser ud. Så har vi en reel chance for ikke at sidde her hele natten til fredag.

# 15        : )


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så er din venstreside jo ikke korrekt. Der er så kun 5 rektangler, der bidrager til overfladearealet.

Hvis du havde taget dig tid til at formulere hele opgaven fra starten, havde du ikke spildt en time på at jagte spøgelser i denne nattetime.


Svar #16
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

Jeg skal i denne opgave vise, at overfladearelet A som funktion af a, kan findes som:
A=0,48/a+a^2


Svar #17
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

og jeg kender volumen 0,12m^3


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. februar 2013 af SuneChr

# 16 + 17    Da du åbenbart ikke vil lægge opgaven ud i sin originale udgave, måske af frygt for, at en eller anden genkender identiteten, kan jeg desværre ikke hænge på hér mere. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du skal jo revidere dit udtryk fra #11

A_overflade=2*(a*b+a*c+b*c)

så det er i overensstemmelse med de faktiske forhold, jvf. #12 og #13 og forklaringen i #15.


Svar #20
01. februar 2013 af Mount (Slettet)

#18

Det er hvad jeg skal. Der står at jeg skal vise det,

#19

a er jo højden, som er 0,12/a^2, og b/c er bare a

Vedhæftet fil:a.jpg

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.