Matematik

ligning

01. februar 2013 af rikke2801 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at løse en ligning. 

 

 

((x-5)/2)-((2x-1)/3)=6

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med brøkernes fællesnævner på hver side og isoler x.


Svar #2
01. februar 2013 af rikke2801 (Slettet)

det forstår jeg ikke. Kan du forklare det lidt mere detaljeret


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af SuneChr

Multiplicér begge led på venstre side med fællesnævneren 6, så kan begge nævnere forkortes væk. Multiplicér også højre side med 6 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg har prøvet at løse ligningen. Synes bare at jeg får et underligt resultatet.

((x-5)/2)-((2x-1)/3)=6
(x-5)/2*6-(2x-1)/3*6

3(x-5)-2(2x-1)

3x-15-4x+2=6

-x-15+2=6

-x=19

x=-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo fordi du glemmer at gange med 6 på højre side. Genlæs forklaringerne i #1 og #3.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.