Fysik

legeme i væske

02. februar 2013 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En træklods med densiteten 0,6*10^3 og massen 5 kg i vand. 

Volumen under vandoverfladen = 0,005m^3

Men kan ikke finde ud af hvor meget kraft klodsen skal påvirkes med for at komme helt under vand ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn opdriften på klodsen, hvis den er helt nedsænket i vand. Træk størelsen af tyngdekraften på klodsen fra. Forskellen er størrelsen af den kraft, hvormed klodsen skal påvirkes for at komme helt under vand.


Svar #2
02. februar 2013 af 384106 (Slettet)

"Hvis den er helt nedsænket i vand"  ... Det er den ikke.. Skal jeg stadig bruge opdrift så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2013 af peter lind

Der spørges jo om  hvad der skal til for at den bliver helt nedsænket i vand


Svar #4
02. februar 2013 af 384106 (Slettet)

Ja, men er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge for at finde opdrift af klodsen.. Er det F = rho * g * V?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opdriften på et legeme er lig i størrelse med tyngden af den fortrængte væskemængde.

Fop = ρvæske·V·g


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2013 af mathon

 

      hvorfor du kan skrive
                                                      Fop = Vunder ρvand g
                                                  
                    


Skriv et svar til: legeme i væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.