Kemi

Kemi Eksamenssættet maj 2010

03. februar 2013 af maximaxi3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vedlagt er eksamenssættet

 

Jeg skal bruge hjælp til opgaverne:

 

2.c

og

2.d

 

Men her er mine besvarelser for 2.a, 2.b, 2.c og 2.d

2.a:

- (((1000 kg·1000))/((58.69 g/mol·3+32.07 g/mol·2) )·3·70.91 g/mol)/1000
- =885.6 kg dichlor.
- Mængden af dichlor er: 885.6 kg

2.b:

- Ni(s) + 2H+(aq) --> Ni2+(aq) + H2(g)

2.c:

- Lambert-Beers lov er givet som: A = ε · l · [F]
- Da kuvettebredden er 1.0 cm, burde vi få en lineær graf når plotter punkterne ind

- Efter at have plottet punkterne ind, kan jeg se at de danner en pæn lineær graf, og at de må være i overensstemmelse med lambert-Beers lov.

2.d:

absorb(x):=4960*x-0.0032

solve(absorb(x)=0.192,x)=0.00039M

3.9*E-5M/58.69mol/g=6.64508E-7g nikkel

 


Skriv et svar til: Kemi Eksamenssættet maj 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.