Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=x^3+x-2

03. februar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

En funktion f er givet ved
f(x)=x^3+x-2
Bestem f’(x) og gør rede for, at f er voksende
har differentieret den til f’(x)=3x^2+x
hvordan gør jeg rede for at den er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af SuneChr

f '(x) > 0 for alle x.           Du har differentieret forkert.      f '(x) = 3x2 + 1


Svar #2
03. februar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

mente også 1 istedet for x men tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2013 af PeterValberg

du har differentieret lidt forkert:  f'(x) = 3x2 + 1

Argumenter for at f'(x) > 0 for x = ] -∞;∞[
hvilket betyder, at f er voksende i intervallet ] -∞;∞[

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=x^3+x-2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.