Matematik

Hvor langt fra Torshavn mødes de to skibe?

05. februar 2013 af MariaNejsum (Slettet) - Niveau: 8. klasse

opgave 5,5

Samtidig med at færgen seljede fra Tórshavn, sejlede en fiskekutter  fra Tvöroyri fiskekutteren sejlede med en gennemsnitshastighed på 15 km/t. 

Smyrils sejllads kan beskrives ved ligningen: y=34,3x

Fiskekutterens sejllads kan beskrives ved ligningen: y=-15x+65,7

y= afstand

x=tid

Hvor langt fra Torshavn mødes de to skibe:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.

Tror du ikke bare at du skal sætte 15 ind

34,3*-15.

-15*15+67

 


Svar #2
05. februar 2013 af MariaNejsum (Slettet)

skal de så plusses sammen til sidst? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg kan ikke garantere dig, at jeg har regnet rigtigt.

34,3*(-15)-15*15+67=-138,7

Altså der skulle være en afstand på 138,7 mellem dem.


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. februar 2013 af lucillepostej (Slettet)

Opgaven er løst før

 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1257856#1257864

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2013 af 123434 (Slettet)

34,3x = -15x + 65,7
34,3x + 15x = 65,7
49,3x = 65,7
x = 1,33 (timers sejlads)

Afstand fra Torshavn (hvor de mødes):

y = 34,3 · 1,33 = 45,62 km (fra Torshavn)
Ok så.


Svar #6
05. februar 2013 af MariaNejsum (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Hvor langt fra Torshavn mødes de to skibe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.