Matematik

Tegn linje ud fra parameterfremstlling

05. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg får givet: parameterfremstilling: (x,y) = (-1,2) + t((1,-1)

 

ved at mit punkt er (-1,2) og det er andet er min retningsvektor. Hvordan tegner jeg en linje ud fra det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn et andet punkt ved at vælge en fra 0 forskellig værdi for parameteren t, for eksempel t = 5 . Indtegn de to punkter i et koordinatsystem og træk den rette linie gennem de to punkter.


Svar #2
05. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Okay tak! Men kan man ikke bruge retningsvektoreren til noget? 

 

eks. (1,-1), så går man 1 ud på x-aksen og 1 ned???


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det kan man da. Vælger man t = 1, lægger man 1 gange retningsvektorens koordinater til det opgivne udgangspunkt. Det svarer jo netop til at tage et skridt svarende til retningsvektoren ud fra det opgivne punkt. Vælger man t = 5, lægger man 5 gange retningsvektorens koordinater til det opgivne punkt.


Svar #4
05. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

er det sådan her??

skal den ikke skære y-aksen på 2?

Vedhæftet fil:foto-5.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når du har beregnet det andet punkt til (4,-3) skal du også tegne dette punkt. Du har indtegnet (3,-3).

Og nej, den skal ikke skære y-aksen i y = 2.

Som du selv skriver: 1 hen i x og 1 ned i y, osv.


Svar #6
06. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Nåår, ja min fejl! Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2025 af StoreNord

Er det virkelig ikke muligt for wordmat at tegne en linje ud fra en parameterfremstilling?
Jeg ved godt, at man kan åbne Graph og gøre det derinde. Men det vil skuffe mig meget, hvis det er nødvendigt med sådan en "workaround".


Skriv et svar til: Tegn linje ud fra parameterfremstlling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.