Matematik

Bestem f'(x0)

06. februar 2013 af Kbrondby - Niveau: B-niveau

Hej folkens

 

Jeg sidder med differentialreging, og det giver grå hår.

 

Jeg har følgende opgave:

 

Bestem f'(x0), når f(x) = 3x^2+2x-1 og x0 = 0

 

Hvordan bestemmer jeg f'(x0)?

 

Jeg håber meget en som har styr på det her, vil give en hjælpende hånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

f'(x) = 6x+2, da 3x2 er 2 * 3 x2-1  og 2x giver 2. -1 er en konstant og forsvinder.

Når du skal bestemme f'(x0) med x0 = 0 skal du bare indsætte 0 på x's plads, hvilket giver en ligning der lyder f'(x0) = 6 * 0 + 2, hvorfor f'(x0) = 2.


Svar #2
06. februar 2013 af Kbrondby

#1


f'(x) = 6x+2, da 3x2 er 2 * 3 x2-1  og 2x giver 2. -1 er en konstant og forsvinder.

Når du skal bestemme f'(x0) med x0 = 0 skal du bare indsætte 0 på x's plads, hvilket giver en ligning der lyder f'(x0) = 6 * 0 + 2, hvorfor f'(x0) = 2.

 

Tak for hurtigt og godt svar :) 

 

Jeg har lige et tillægsspørgsmål - hvordan kan det være at 2x bare giver 2. Går man altid ud fra, at x = 1? Eller er det fordi at x^2-1 giver 1? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2013 af SuneChr

2·x = 2·x1   som differentieret giver           1·2·x1 - 1 = 2·x0 = 2·1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

Fordi b * xa giver a * b * xa  - 1, og 2x egentlig er 2x1 giver det 1 * 2 * x1 - 1 = 2 * x0 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

Som #3 nåede at skrive før jeg gjorde..


Svar #6
06. februar 2013 af Kbrondby

Tak for svarerne. Det gjorde det lidt tydeligere :) 


Skriv et svar til: Bestem f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.