Fysik

Kort Bølgeopgave! HJÆLP! :(

06. februar 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 opgaver, jeg ikke rigtig kan løse. De følgende opgaver og beskrivelse er her:

Opgave 1.

Undersøg lydens hastighed i vand og begrund at du ved, en eksplosion i vand en strækning væk, kan opleve braget to gange. Strækningen s er 3 km, beregn tidsforsinkelsen for glimtet, braget under vand og braget over vand.

Jeg kender lydens hastighed ved atmosfærisk luft, hvilket er 340 m/s. Jeg kender desuden lysets hastighed, hvilket er 3 * 108 m/s. Jeg kender også lydenshastighed i vand, hvilket er ca. 1500 m/s.

Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal stille dette op (formel?). Er det s = v * t, og derefter isolering af t ( t = s/v)?

Opgave 2.

En guitarstreng afgiver 340 Hz ved 20 grader. Bestem f (frekvensen) ved -10 grader. Overvej nu hvad guitaristen kan gøre for at spille 340 Hz igen.

Jeg skal vel her bruge formlen, V = 331 * √T/273 ... Men jeg forstår ikke, hvad der skal ind på T's plads? Ej heller hvordan V spiller ind? Er lidt væk i denne opgave...

Håber nogle Klogeåger herinde kan hjælpe mig :-)

På forhånd tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2013 af mathon

Opgave 1.

                              brug
                                                       t = (3000 m) / v               med 3 forskellige hastigheder


                 Sammenlign de forskellige tider

             


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2013 af mathon

Opgave 2.

                              T er Kelvin-temperaturen

                                   T = (273 K) + t

                                                           T1 = (273 + 20) K               

                                                           T2 = (273 + (-10)) K              

 

 

                                                          λ • f = v = √(Fs / mL)       λ er bestemt af den svingende strenglængde

 

          Fs er strengspændingen  [Fs] = N
          mL er strengens masse pr. længdeenhed


Svar #3
07. februar 2013 af danmark100 (Slettet)

Mange tak for hjælpem marathon :-)

Skriv et svar til: Kort Bølgeopgave! HJÆLP! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.