Matematik

differentiering af trigonometrisk funktion

07. februar 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan differentiere jeg:

f(x) = 4sin(2x+1)-2

og hvordan sætter jeg f '(x)=0 , hvor x må være fra 0 til pi        ...??

Er kommet frem til f '(x)=4cos(2) hvilket ikke rigtig gir mening, men måske skal parentesen differentieres anderledes? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

En del af funktionen f(x) er en sammensat funktion. Differentier den ydre funktion og gang med den afledede af den indre funktion.

f '(x) = 4·cos(2x+1)·(2x+1)' = 4·cos(2x+1)·2 = ...

Løs så ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: differentiering af trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.