Fysik

Hjælp til fysik :(

07. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.
Sidder med en aflevering, og har har lidt problemer med opg b i det vedhæftede dokument.
Håber på at i vil hjælpe mig
Tak på forhånd :)


Svar #1
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Her er det :)

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2013 af papas (Slettet)

Bm = Pt    m =Pt/B

 

E=(m1c1+m2c2)*ΔT


Svar #3
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Vil det sige at E =(1,9•106 kg)•(0,9 kJ/(kg•K))•(45 K)  +  (8,0•104 kg)•(1,5 kJ/(kg•K))•(45 K) ? 

Og hvad er Pt?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. februar 2013 af mathon

 

                         E          =          P       •      t

                       energi   =        effekt    •     tid


Svar #5
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Nååååååår :D


Svar #6
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Men til opgave b) bruger jeg så  denne formel: E=(m1c1+m2c2)*ΔT?

Dvs.   E = (1,9kg•0,9 kJ/(kg•K)+ (8,0•1,5 kJ/(kg•K)• 45 K?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. februar 2013 af papas (Slettet)

1900 t = 1900000 kg     det er et hus jo!


Svar #8
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

hov, min fejl

Tak for din rettelse

Hvad er enheden for opg b?


Brugbart svar (2)

Svar #9
07. februar 2013 af mathon

a)

                    1 MWh = 3600 MJ

                    (0,5 MW) • (4•(24 h)) = 48 MWh

                    48 MWh = 48•(3600 MJ) = 172800 MJ

    ækvivalerende brændværdien
    af
                    m = (172800 MJ) / (43 MJ/kg) = 4,0186·103 kg = 4,0186 ton
 

 b)

     temperaturstigningen ΔT fra 10ºC til 55ºC = 45 K                  

 

     varmekapaciteter
                    
                                Cmurværk = (1,9·106 kg) • (0,90 kJ/(kg·K)) =  1,71 GJ/K

                                Ctræværk = (8,0·104 kg) • (1,50 kJ/(kg·K)) =  0,12 GJ/K

    fornøden energi
                                (Cmurværk + Ctræværk) • ΔT = ((1,71+0,12) GJ/K) • (45 K) = 82,55 GJ

                              
               
             


Svar #10
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Super, mange tak :D

Kan du måske hjælpe mig med en anden opg. i mit forrige forum?


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. februar 2013 af mathon

      
                i den har du jo kun et stof, der skal opvarmes, så......


Skriv et svar til: Hjælp til fysik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.