Matematik

Beregn hastighed fra a til b

09. februar 2013 af andenher (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej studie portalen :)

Dette er førstegang jeg bruger dette forum og har valgt dette fordi det ser ud som om der er nogle kloge hoveder som gerne bil hjælpe :) og det er hvad jeg har brug for...


Jeg spøger nok dumt? Men jeg har brug for noget hjælp til at færdig gøre et projekt inde for min uddanelse som webintergrator. Jeg har ikke matematik på noget niveau så det er nok heller ikke særlig svært. Dette ikke en skole opgave men noget jeg laver fordi jeg har lyst.... Så er det på det rene :)

Det jeg ønsker hjælp til: (jeg har omformulleret mit spøgrsmål til fart)

jeg har to biler

Bil A

Bil I

tid = T = 20 min

A køre b km på T tid

I køre x km på T tid

Hvordan beregner jeg så de to biler kommer i mål på samme tid?

 

På forhånd tak :)

Ps. hvis i har nogle spørgsmål til min formulering eller andet. så spørg endelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2013 af mette48 (Slettet)

A kører b km på 20 min      

   a(t) er vejlængder (i km) A har kørt på t min

a(t)=b/20*t

I(t)=x/20*t

Har de to biler kørt den samme strækning i løbet af de 20 minutter?


Svar #2
09. februar 2013 af andenher (Slettet)

Hej Mette. Jeg har lige prøvet du du har svaret. Det hjælp lidt på overskueligheden for mig. Men det var ikke det som hjalp. Desværre :/
De to længder er ikke ens og kan være forskellige fra gang til gang. Jeg tror jeg glemte at skrive det før :( men det som skal beregnes erfaren på de to biler
Fx hvis a længde = 1 km
Og i længde er 0.5 km så skal i jo køre dobbelt så hurtig for at komme i mål på samme tid

Svar #3
09. februar 2013 af andenher (Slettet)

Farten*

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2013 af mathon

 

        de kørte strækninger forholder sig som hastighederne   ved konstant tid


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2013 af mette48 (Slettet)

længde for a kaldes la

farta         b / (20/60) = b*3                b målt i km      fart i km/t

farti          x / (20/60) =x*3                x målt i km      fart i km/t

tid for a er vejlængde delt med fart

ta= vej/ 3b

ti=  veji / 3x

sæt ta=ti


Skriv et svar til: Beregn hastighed fra a til b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.