Matematik

Lineær funktion

09. februar 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey er der nogen der kan hjælpe? :D

3: En linje 1 har ligningen y = 2x + b, og går gennem punktet (2;5).
a) Bestem tallet b.

 

Her har jeg sagt b = y1 - a* x1 (udefra vores formel)
 

b = 5-2*2 = 1

Men da jeg har isoleret b, kom den til at hedde: b = y/ax -> b = 5/(2*2) = 1.25

Hvilket er rigtigt? :D


En anden linje m har ligningen y = ax + 7 og skærer x-aksen i x = 14.
b) Bestem tallet a.

hmm... ingen anelse?

a = (y2-y1)/(x2-x1) (udefra vores formel) -> men vi har kun x i dette sammenhæng :(

 

Hjælp tak :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2013 af hbhans (Slettet)

Liniens ligning: y = 2x + b,   punkt på linien: (2,5)

Sæt punktet ind i ligningen: 5 = 2*2 + b. Heraf kan b beregnes.

Anden linie: y = ax + 7, skærer x-aksen i x = 14, dvs. indeholder punktet (14,0).

Sæt punktet ind i ligningen: 0 = 14a + 7. Heraf kan a beregnes.


Svar #2
09. februar 2013 af Snaps12 (Slettet)

tak makker ! :D

 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.