Fysik

Adiabatisk proces

10. februar 2013 af x00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg skal udregne arbejdet for en adiabatisk ændring af en ideal gas fra volumen V1  til V2. Under processen ændrer det absolutte tryk sig fra p1  til p2 . Da processen er adiabatisk gælder at p·Vγ=C, hvor C er en konstant og γ er adiabateksponenten. Jeg skal udføre integrationen og vise at det arbejde Wadiabatisk  som gassen  udfører kan skrives som: 

Wadiabatisk=∫V2V1(p·dV) =C/(1-γ)·[V2(1-γ)-V1(1-γ)]=(p2·V2-p1·V1)/(1-γ)

Jeg er kommet så langt at jeg har sagt: 

Wadiabatisk=∫V2V1(Vγ·CdV)

Håber i kan hjælpe mig videre!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

∫Vγdv = Vγ+1/(γ+1)


Svar #2
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Hordan kommer du dertil? Hvad sker der med C? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2013 af peter lind

C er en konstant så den kan flyttes ud foran inyegraltegnet


Svar #4
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Ok,hHvordan får du Vγ+1, når jeg har Vγ og lavet det til en brøk? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2013 af peter lind

Det kommer af den kendte integrationsregel ∫xndx = xn+1/(n+1)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2013 af mathon

detaljer
    se
 

Vedhæftet fil:Adiabatisk proces.doc

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2013 af mathon

korrektion for tekstudfald

 

Vedhæftet fil:Adiabatisk proces.doc

Svar #8
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Jeg får at vide at processen er adiabatisk og der derfor gælder at p*Vγ=Chvor C er en konstantγ er adiabateksponenten, Du bruger ikke p*Vγ=C i #7?


Svar #9
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

#5 hvordan kommer jeg videre derfra? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Udnyt, at p kan skrives som: p = C V-γ

Benyt så, at

og

 

- forudsat selvfølgelig, at γ ≠ 1


Svar #11
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

#10 hvordan kommer du til det sidste trin med: 

CV11-γ=CV1V1=p1V1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Der gælder jo: p1V1γ = C d.v.s.: p1 = C V1-γ


Svar #13
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Ok, hvordan kommer du så til: 

(p2V2-p1V1)/(1-γ)? 


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. februar 2013 af lfdahl (Slettet)


Svar #15
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Er lidt forvirret. Kommer #14 før eller efter #11?


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

#14 er en forlængelse af #10


Svar #17
10. februar 2013 af x00 (Slettet)

Super, Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Adiabatisk proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.