Matematik

Omvendt funktion f^-1

10. februar 2013 af migklukker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg er igang med at lære om "Omvendt funktion" og er derfor støt på funktionensnavnet f-1. Hvorfor er f lige præcis opløftet i -1? 

- Fiona 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

f er ikke opløftet i -1. Det er en notation for den inverse funktion af f.

Eks:
f(x)=y   ⇔ x = f-1(y)

 

log(x) har den inverse funktion 10x
sin(x) har den inverse funktion sin-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Notationen er hensigstmæssig, fordi funktionssammensætning i nogle henseender er analog til multiplikation:

f-1 º f = id (den identiske afbildning)

f2 = f º f

Dog er funktionssammensætning ikke kommutativ:

f º g ≠ g º f


Svar #3
10. februar 2013 af migklukker (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Omvendt funktion f^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.