Matematik
Stemmer denne opg? Differential
01. oktober 2005 af
Jonni (Slettet)
Jeg vil blive glad hvis i så på denne opg om jeg har regnet rigtigt.. Her er den:
En funktion f er givet ved f(x)=x^3+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,(f1))
Jeg gør:
f(x)=(1^3+1) =2
f'(x)=3*1^2+1=4
ind i tangent ligning:
y= 2+4(x-1)
y=2+4x-4
y=4x-2
kan det passe? på forhånd tak
En funktion f er givet ved f(x)=x^3+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,(f1))
Jeg gør:
f(x)=(1^3+1) =2
f'(x)=3*1^2+1=4
ind i tangent ligning:
y= 2+4(x-1)
y=2+4x-4
y=4x-2
kan det passe? på forhånd tak
Svar #1
01. oktober 2005 af allan_sim
#0.
Dit f'(x) er ikke korrekt, idet du også skal huske at differentiere konstantleddet.
Altså er f'(x)=x^3.
Ellers ser metoden rigtig ud.
Dit f'(x) er ikke korrekt, idet du også skal huske at differentiere konstantleddet.
Altså er f'(x)=x^3.
Ellers ser metoden rigtig ud.
Svar #2
01. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Allan, for dælen;
" f'(x) = x^3 "
Den æder du lige råt, nedskrevet på et stykke papir, og så prøver vi igen ;-)
//Epsilon
" f'(x) = x^3 "
Den æder du lige råt, nedskrevet på et stykke papir, og så prøver vi igen ;-)
//Epsilon
Svar #4
01. oktober 2005 af Duffy
En funktion f er givet ved f(x)=x^3+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,(f1))
f(x)=x^3+1
f'(x)=3x^2
f(1)=(1^3+1) =2
f'(1)=3*1^2 = 3
tangentens ligning:
y = 2 + 3(x-1)
y = 2+3x-3
y = 3x-1
Duffy
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,(f1))
f(x)=x^3+1
f'(x)=3x^2
f(1)=(1^3+1) =2
f'(1)=3*1^2 = 3
tangentens ligning:
y = 2 + 3(x-1)
y = 2+3x-3
y = 3x-1
Duffy
Skriv et svar til: Stemmer denne opg? Differential
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
