Matematik

Hjælp til matematik opgaver!!

12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg er gået i stå med nogle opgaver i min matematik aflevering og aner ikke hvordan jeg skal løse dem....Jeg har vedhæftet filen med opgaverne ;) 

PLEASE HJÆlP!! 

Vedhæftet fil: Matematik opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Indsæt x = 2/3 i forskriften for f(x) = ax og benyt, at f(2/3) = 2 til at bestemme a.

Benyt tangentligningen y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) med x0 = 2 .

2) Beregn f(x·1,22) og sammenlign med f(x). Beregn

[ (f(x·1,22) - f(x)) / f(x) ] · 100%

3) Undersøg funktionsværdien f(2) = a2  for forskellige værdier af a og sammenlign med graferne. Se på udtrykket for fordoblingskonstanten for en eksponentialfunktion af formen f(x) = ax , udtrykt ved a.


Svar #2
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg ved godt hvordan jeg skal finde tangentligningen i opgave 1, men jeg har lidt problemer med at finde a!! 

Jeg bruger WordMat til at finde a, som du kan se i filen jeg har vedhæftet. .. 

 

Vedhæftet fil:Matematik opgaver.docx

Svar #3
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Hov, forkert fil... 

 


Svar #4
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Bruger du en formel i opgave 2 og Hvordan kan jeg trække og dividere med f(x) når jeg ikke hvad det er?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ved jo, at f(x) = 2 · x3,2 . Derfor er

[ (f(x·1,22) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ (2·(1,22x)3,2 - 2·x3,2) / (2·x3,2) ] · 100%

                                                     = [ 1,223,2 - 1] · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er oplyst, at f(x) = ax , og at f(2/3) = 2 . Derfor fås

a2/3 = 2 , og dermed

a = 23/2 = 2·√2


Svar #7
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Er a så 1,59???


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Genlæs #6

a = 2·√2


Svar #9
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Du må undskylde at jeg spørger så dumt, men det giver da bare det samme... Det siger lommeregneren.. Og Hvordan kan a være 2·√2 .. !! 

:/ 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg har ingen anelse om, hvordan du bærer dig ad med at beregne 2·√2 til 1,59 . Jeg har vist i #6, hvordan a bestemmes.

a = 2·√2 = √8 ≈ 2,8284

OK, du beregner åbenbart 22/3 i stedet for 23/2 .


Svar #11
12. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg gjorde også som du sagde.. Men fik bare nogle mærkelig resultater i Wordmat, som virker nu efter at jeg har genstartet det. 

a = 2*√2≈2,828427

 

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN :D - du må have en forsat god aften. 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.