Fysik

Fysik, stofmængde

13. februar 2013 af NR91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, sidder nu med min sidste opgave i min fysik aflevering, og ved simpelthen ikke hvordan man kan beregne en n-værdi

Opgaven lyder således:

Hvor mange mol gas n er der i slangen når den er pumpet til 3 atm og temperaturen er 20?C?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du kan benytte idealgasloven

     p · V = n · R · T

     n = (p · V) / (R · T)

Såfremt du kender voluminet/rumfanget af slagen :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2013 af mathon

fra
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1304108's #4
 

har du
V = π·r2·2π·R = 2·π2·r2·R = 2·π2·(0,015 m)2·(0,30 m) = 0,001332 m3 = 1,332 L

 

og
fra #1


           n = (p · V) / (R · T) = ((3 atm) · (1,332 L)) / ((0,082058 atm·L/(mol·K)) · ((273+20) K) = 0,166 mol


Skriv et svar til: Fysik, stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.