Matematik

Bestem forskrift for parabelbue udfra punkter

13. februar 2013 af disneychanel (Slettet) - Niveau: B-niveau
  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 - = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ' \   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   ???????   alt alt     Preferences

Har fået følgende opgave:

 

Bestem forskriften for parabelbuen mellem punkterne B(3,3) og C(6,y). Tangenthældningen i punktet B=1, tangenthældningen i punktet C=-0,5 

Bestem a,b og c i forskriften for det aktuelle andengradspolynomie

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har det indledende med opgaven at gøre??

Forskriften er f(x) = ax2 + bx + c .

Benyt, at f(3) = 3, f '(3) = 1 og f '(6) = -1/2 . De to sidste betingelser giver a og b, og den første betingelse benyttes så til at beregne c. Endelig bestemmes y = f(6) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2013 af peter lind

f(x) = a*x2+bx+c

Find  f'(x) og indsæt de givne oplysninger i f(x) og f'(x). Det giver 3 ligninger med 3 ubekendte a, b og c, som du må løse


Svar #3
13. februar 2013 af disneychanel (Slettet)

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 - = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ' \   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   ???????   alt alt     Preferences

Jeg forstår det stadig  ikke :-(


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kan du ikke redigere alt det indledende stof væk?

Betingelserne f '(3) = 1 og f '(6) = -1/2 fører til de to ligninger

2a·3 + b = 1 , og

2a·6 + b = -1/2 ,

hvoraf man ser, at

6a = -(1/2) - 1 = -3/2 , og der med a = -1/4 , og dernæst b = 1 -6a = 1 + (6/4) = 5/2 .

Endelig bestemmes c af

f(3) = 3 , dvs

a·32 + b·3 + c = 3 , der med a = -1/4 , og b = 5/2 bliver til

-9/4 + 15/2 + c = 3 , eller

c = -9/4

Polynomiet har derfor forskriften

f(x) = -(1/4)·x2 + (5/2)·x - 9/4

og man finder til sidst

y = f(6) = -36/4 + 30/2 -9/4 = -9 + 15 - 9/4 = 15/4


Svar #5
13. februar 2013 af disneychanel (Slettet)

T § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 - = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ' \   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   ???????   alt alt     Preferences

Tusind tak, du er god til at forklare :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvordan har du skrevet dine indlæg her? Der er ca 30-40 linier med uvedkommende header-stof og flag i hvert af dine indlæg. Det var det jeg mente med at redigere det indledende stof væk.


Skriv et svar til: Bestem forskrift for parabelbue udfra punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.