Matematik

hjælp til andengradsligning med komplekse tal!

14. februar 2013 af Callern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skal løse ligningen z^2  -(2+i)*z + 2i = 0

er der nogle venlige sjæle der har mod på at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af peter lind

Du skal bruge den almindelige metode til at løse andengradsligninger med. Der er blot intet krav om at determinanten slle må være positiv


Svar #2
14. februar 2013 af Callern (Slettet)

Hvis jeg bruger den samme metode, som ved reelle tal, så får jeg at z1 = i  og z2 = 2

Lyder det fornuftigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder stadig, for en normeret 2.-gradsligning (a = 1) , at summen af rødderne er lig med -b, og at deres produkt er lig med c, dvs.

z1·z2 = 2i , og z1 + z2 = 2+i ,

og faktoriseringen af ligningen z2 - (2+i)z + 2i = 0 ses at være

(z -i)(z -2) = 0


Skriv et svar til: hjælp til andengradsligning med komplekse tal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.