Matematik

Bestem overskud/afsætning (funktioner)

14. februar 2013 af Daalady (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har løst omsætningen som funktion af afsætningen i stk. Kald funktionen f.

Jeg har også løst omkostningerne i alt som funktion af afsætningen i stk. Kald funktionen g.

De oplysninger jeg har er :

sælges for 11 kr pr. stk. 

faste omkostninger ved produktion er 1.000 kr

variable omkostninger er 3 kr. pr. stk.

Lad x betegne afsætningen i stk. 

Jeg skal bestem overskuddet som funktion af afsætning i stk (overskud=omsætning - omkostninger). Her ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre.

og så skal jeg også svar på hvor stor var afsætningen i stk, hvis overskuddet var 472 kr.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2013 af christinacomaco (Slettet)

Dette er hvad du ved fra start:

pris=11 pr. styk

Faste omkostninger=1000

Variable omkostninger=3*styk=3*X=3X

x=afsætning i styk

Så regner du:

Omsætning =Pris*styk dvs 11*X

Omkostninger=Variable omkostninger + faste omkostninger dvs. 3X+1000

 

"overskuddet som funktion af afsætning i stk"

Overskud=Omsætning - omkostninger

overskud= (11X)-(3X+1000)

=11X-3X-1000

=8X-1000

 
"og så skal jeg også svar på hvor stor var afsætningen i stk, hvis overskuddet var 472 kr."

Indsæt de 472 Kr. på overskuddets plads

472=8X-1000

1472=8X

184=X

Foretag altid kontrol af dit resultat:

Omkostninger= 184*3+1000=1552

omsætning: 184*11=2024

overskud: 2024-1552=472 Kr.


Svar #2
14. februar 2013 af Daalady (Slettet)

1000 tak for hjælpen :-)

Nu forstod jeg lige pludselig en del.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af christinacomaco (Slettet)

Selvtak :-)

 


Skriv et svar til: Bestem overskud/afsætning (funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.