Matematik

matematik isolering af tal i anden i kvadratrod

17. februar 2013 af Aleci (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har mit lille problem herfra og så til at få z^2 til at stå alene på den anden side af kvadratroden, vil gerne have en forklaring over hvad det er der sker og hvad man skal gøre når man hiver dem ud af kvadratroden.

√(a*z^2+b*z^2+c)=T

√(16*z_BC^2+9*z_BC^2+900)=50

 

min lommeregners svar men mangler steps til at komme frem der til som jeg ikke syns jeg kan finde.

  z=√(-(c-T^2)/(a+b))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af peter lind

Kvadrer ligningerne. Hvor foretager du ikke additionen af de 2 første led på venstre side ?


Skriv et svar til: matematik isolering af tal i anden i kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.