Matematik

Skæring af 2 linjer

18. februar 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med denne her matematik opgave som jeg bare ikke kan løse. Hvis du kan forklare hvordan du løser den ville det være perfekt.

1: 2x-3y=14

&

2: x-0,5y=5

 

a) Skæringspunktet mellem 1 og 2

b) Ligningen for den linje, der går gennem skæringspunktet for 1 og 2, og som er parallel med linjen 3x-6y=17


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2013 af mathon

   1:            y = (2/3)x - (14/3)

&

   2:             y = 2x - 10

 

 skæring kræver

                                         (2/3)x - (14/3)  =  2x - 10 ............


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af mathon

b) Ligningen for den linje, der går gennem skæringspunktet for 1 og 2
og som er parallel
  
                        med linjen
                                                        y = (1/2)x
- (17/6)


Svar #3
18. februar 2013 af mmesh (Slettet)

@mathon

Mange tak, opgave a er færdig :)

Jeg forstod ikke opgave b, kan du forklare hvordan du kom frem til svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2013 af mathon

b) Ligningen for den linje, der går gennem skæringspunktet (4,-2)
og som er parallel
  
                        med linjen
                                                        y = (1/2)x
- (17/6)

har ligningen

                                y - yo = a•(x-xo)

                                y - (-2) = (1/2)•(x-4) .............

 

Skriv et svar til: Skæring af 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.