Almen studieforberedelse (AT)

Religions metode - religionsociologi, argumentationsanalyse & historiekritik

18. februar 2013 af Gulle17 (Slettet)

Hej alle sammen! :-)

Som så mange andre, så sidder jeg og arbejder så småt med AT.

Overemnet er jo "Kampen for det gode liv" og jeg har valgt engelsk og religion, hvor jeg vil kigge nærmere på forholdet mellem homoseksualiteten og kristendommen i USA. Jeg vil kigge lidt på kristendommens rolle i usa, analysere en film + bog (skønlitteratur) og kigge på passager i det gamle testamente og det nye testamente, som handler om kristendommens syn på homoseksualitet, for til sidst at tage diskussionen om kristendommen og homoseksualiteten kan forenes i det moderne USA.

Mit problem ligger i, at jeg er lidt grøn, når det handler om religions metoder. Hvad jeg umiddelbart kan læse mig frem til, så er religionsociologi, argumentationsanalyse og historiekritik mest relevante for mig.
Jeg kan dog ikke finde nogen steder, som kan forklarer lidt dybere, hvordan argumentationsanalysen og historiekritik foregår. Er det ligesom i sprogfagene og historie, eller foregår det på en bestemt måde, når det er religion?
Så er jeg også i tvivl om hvordan jeg præcis skal arbejde med religionsociologi: er det ligesom i samfundsfag, hvor jeg bruger teori og begreber fra sociologi til at forklarer mine problemstillinger?

Jeg håber, at nogle herinde kan forklarer mig det nærmere, eller henvise mig til hjemmesider eller litteratur, som kan hjælpe mig :-) Hvis man har forslag til andre metoder, som jeg kan bruge, så tages det også med kys hånd! :-)

Ellers må I alle have en god weekend!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af Barwar

Hej

Jeg har om de samme fag engelsk + Religion, men dog med underemnet ''To verdener''

Jeg tror også det kunne være en god ide at komme ind på det siociologiske i det samfundsfaglige.
evt. kvantitativ/kvalitativ metoder.

 

 


Skriv et svar til: Religions metode - religionsociologi, argumentationsanalyse & historiekritik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.