Idræt

Hjælp - Vi har ret til Idæret!

19. februar 2013 af commentsource (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen.

Jeg går på en privatskole i Vejle, som overordnet set er meget god. Men når det kommer til idræt er den ikke.

Vi har meget lange dage på skolen ALLE DAGE; 08:00 - 14:30 og 08:00 - 13:50. Det vil sige at vi faktisk har hele 32 lektioner om ugen, faktisk MEGET mere end de fleste andre skoler (folke og privat-skoler).

Jeg har bare det problem, at selvom vi har så mangle lektioner om ugen går kun 2 af dem til idræt. Ud over det finder de ofte på atr erstatte timen med dansk fordi "der lige er noget vigtigt".

Jeg ville høre - Har jeg ret til at klage over for få idrætstimer / Er der noget krav på hvor mange vi skal have?
Jeg syntes personligt at det er pisse irriterende at vi næsten aldrig har idræt, og jeg vil da også mene at jeg har lige så meget ret til det fag som til dansk - er det ikke rigtigt?

Nogle der kan svarer på dette sprøgsmål - det ville virkelig hjælpe..
Mvh Fabian | 9 klasse på privatskole.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Andreas58 (Slettet)

Hej Fabian

I gennemsnit er der i folkeskolen 4 timers idræt om ugen ifølge danmarks satistik. Skoler har pligt til minimum at have to timers idræt i 7 og 8 klasse, dog ikke i 9. Jeg tror du har ret til at klage til din skole leder, men du har ikke krav på at få flere idrætstimer. At der bliver taget nogen idrætstimer fra jer er en anden sag. Hvis der på jeres skema står, at i har idræt skal i have de rigtige antal timer om året.

 

Håber dette hjælper ;)

Mvh Andreas


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. februar 2013 af cathlyk (Slettet)

Hej Fabian :)

Jeg går på en privatskole i Århus, og vi har 33 lektioner om ugen. Deraf er der også kun 2 som går til idræt. Ved ikke om man kan tillade sig at klage, men tror desværre ikke det er tilfældet. Jeg er dog rimelig sikker på at kravet til idrætsundervisning i grundskolen lyder på kun to timer.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2013 af bummelumbumbum

Der er ingen regler for hvor mange timer du skal have i fagene (undtaget dansk, matematik og historie); det eneste krav er at I har opfyldt pensum.

Regeringen har lavet et forslag til fordelingen af timerne, og deri er der afsat 2 timer til idræt om ugen.

Er der ikke også rigeligt med frikvaterer i forvejen?

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2013 af mette48

Prøv at se lidt praktisk på tingene (fra skolens side)

En 2-sporet skole har 22 klasser, der hver bør have 2 timer gymnastik om ugen. Ialt 44 timer, der kræver en gymnastiksal eller 2 (hvis piger og drenge deles, hvilket er almindeligt).

Normalt undervises der fra 8 til 15 altså 7 timer om dagen 5 dage om ugen ialt 35 timer, nogen steder dog til kl 16 hvilket giver 40 timer.

Selv om man mange steder er fleksible med at have 2 halve klasser sammen (piger eller drenge), kniber det at få 44 gymnastiktimer placeret i et skema på 35-40 timer. Det giver et alvorligt pladsprolbem, som betyder at der ikke bare lige kan gives flere gymnastiktimer til eleverne.


Skriv et svar til: Hjælp - Vi har ret til Idæret!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.