Matematik

Potens ligning..?!

02. oktober 2005 af Poler (Slettet)
Hvordan løser jeg en potensligning??
fx:

18x^1,25=36x^1,25

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

træk 18x^1,25 fra på begge sider, så får du at:
18x^1,25=0, dvs. x = 0

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Lige præcis den der burde kunne løses ved at kigge lidt på den og tænke sig om. :)

Generelt:

b*x^a=c*x^d
<=>
b/c=x^d/x^a
<=>
b/c=x^(d-a)
<=>
x=(b/c)^(1/(d-a))


Svar #3
02. oktober 2005 af Poler (Slettet)

hmm... kan det virkelig passe at L=Ø??

Jeg skriver lige hele opgaven ned, det ka jo vær der er fejl andre steder..

FORSKRIFT:
f(x)=8*x^2,25

OPGAVEN:
f'(x)=2*f(x)

F'(X) FINDES:
=8*x^2,25
=8*2,25x^1,25
=18x^1,25

OPGAVEN LØSES:
18x^1,25=2*8*x^2,25
18x^1,25=36x^1,25
0=18^1,25????????????????????

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

18x^1,25 = 36x^1,25

18x^5/4 = 36x^5/4

(18x^5/4)^4 = (36x^5/4)^4

18^4(x^5/4)^4 = 36^4(x^5/4)^4

18^4 x^((5/4)*4)= 36^4 x^((5/4)*4)=

18^4 x^(5*4/4)= 36^4 x^(5*4/4)=

18^4 x^5 = 36x^4 x^5

104976x^5+(-1679616x^5) = 1679616x^5-1679616x^5

-1574640x^5 = 0

1574640x^5 = 0

1574640x^5/1574640 = 0

x = 0

:D

Svar #5
02. oktober 2005 af Poler (Slettet)

Enighed om at x=0??

I så fald:
Hvordan skulle sådan en her regnes ud?..:

18x^1,25=4/36x^1,25???

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Gang igennem med 36x^1,25.

Svar #7
02. oktober 2005 af Poler (Slettet)

#6: jep... så står der:

(36x^1,25)*(18x^1,25)=4

..og så tænker jeg jo potensregler:

(a^r)*(a^s)=(a^r+s)

Men skal "a" ikke være ens for at jeg kan bruge den regl?... Eller skal jeg bare gange 26 med 18 og lægge potenserne sammen??!..

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis vi sætter lidt gangetegn og hæver et par paranteser, står der:

36*x^1,25*18*x^1,25 =
648*x^2,5


Skriv et svar til: Potens ligning..?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.