Fysik

statik opgave 2 og 3

19. februar 2013 af s123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har nu i 2 dage arbejdet med at løse opgave 2 og 3 i vedhæftede dokument. Det kan ikke lykkes mig at komme frem til de rigtige løsninger. Jeg tror simpelthent ikke jeg har forstået at sætte de 3 ligninger op med 3 ubekendt. Er der en eller flere der vil være så venlig at stille de 3 ligninge op step for step. ∑F_x=0 ΣF_y og ΣM=0. Jeg skal nok selv løse ligningerne når jeg har dem. Det vigtigste for mig er at forstå hvordan de forskellige bestanddele i ligningerne kommer frem.

Vedhæftet fil: opgave.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af hesch (Slettet)

Opgave 2:

Jeg er ikke skrap til det her, men du skal vel opdele reaktionen i O som et moment og en vertikal kraft.

Den vertikale kraft er simpelthen summen af vægt og kræfter på bjælken, ikke noget med sin(30º) eller lignende.

Momentet er så summen af momentgivende vægt, kræfter og momenter på bjælken. Beregn momenterne separat, de overføres direkte til momentet i O. Moment = kraft*arm. Hvad angår bjælkens egenvægt, skal du foretage en (simpel) integration ved:  M = ∫ r dm, hvor r er horisontal afstand til O.

3 ligninger med 3 ubekendte ?


Skriv et svar til: statik opgave 2 og 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.