Matematik

Bestem skæringspunkt mellem to funktioner

19. februar 2013 af Wallahhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en matematikopgave, som jeg er gået lidt i stå med.

Jeg har fået oplyst to følgende funktioner:
      f(x) = 2 sin(x) + 2

     g(x) = 1/3 x

Opgaven er, at jeg skal finde skæringpunktet A mellem disse funktioner. Jeg tænker at man skal sætte funktionerne lig hinanden og isolere x, men jeg kan ikke helt se, hvordan man skal komme frem til et koordinatsæt til punktet A. 

Håber nogen kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan bestemme skæringspunktet mellem to funktioner grafer.

Man finder skæringspunktets eller skæringspunkternes x-koordinater ved at løse ligningen

f(x) = g(x) , dvs

2·sin(x) + 2 = (1/3)·x

Benyt et CAS-værktøj til at løse ligningen. Skæringspunktets y-koordinat findes da ved at beregne g(x) for den fundne x-værdi.


Svar #2
19. februar 2013 af Wallahhh (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem skæringspunkt mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.