Matematik

rente

21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

f(x) = 140.000 * 1.034^x 

 

Hvornår er den vokset til 200.000?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af SuneChr

Løs           140000·1,034x  =  200000

Dividér med 20000 på begge sider, (for at forenkle det lidt), og tag derefter logaritmen på begge sider, og isolér til sidst x . 


Svar #2
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

hmm? 

 140000·1,034^x  =  200000

7*1,034^x = 10

0.84509*1,034^x= 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af SuneChr

# 2  Nej        (# 2 efterfølgende rettet)

7·1,034x = 10  ⇒  log 7  + x·log 1,034 = 1    Isolér nu x .

# 4  Svaret står her i # 3 .


Svar #4
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

hvad skal man tage logaritmen på?


Svar #5
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

0.85961x = 1

x = 0.85961 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2013 af SuneChr

               x = ca. 10,6

# 4  se # 3 .

# 5  ikke forstået.

Læs nu anvisningerne.


Svar #7
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Kan du ikke bare skrive udregningen, jeg fatter intet af det her :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2013 af SuneChr

# 7

Dette ér udregningen:         

Der skal jo benyttes regnereglerne for logaritmen til produkt og potens, som i # 3 .


Svar #9
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

burde det ikke være 10 isteder for 1?
 

 


Svar #10
21. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

np forstår det nu tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2013 af SuneChr

# 9  Nej.        log 10 = 1    Derfor var det praktisk, først at dividere med 20000 i # 1 .


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.