Matematik

Bestem radius - har jeg gjort det rigtigt?

21. februar 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg har fået en opgave som lyder:

Formlen for en cylinders rumfang er V = pi * r^2 * h

Rumfanget er 3810cm^3, højden er 11 cm..

Jeg skal finde radius, så jeg har lavet følgende ligning:

 

3810 : (pi * 11) = r^2

 

Derved har jeg så fundet frem til, at radius må være 110 cm^2, men det ser ikke ud til at stemme overens med den oprindelige ligning når jeg tjekker efter? Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Taqz (Slettet)

r^2 = r*r

Håber det hjalp ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2013 af mathon

 

                                                   3810 cm3
                                         r2 = ---------------  =  110,251 cm2
                                                 π • (11 cm)

 

                                         r = √(110,251 cm2) = 10,5 cm


Skriv et svar til: Bestem radius - har jeg gjort det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.