Kemi

opskriv ligevægtsloven

22. februar 2013 af mopagh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv ligevægtsloven for reaktionen: H2 + 3N2 = 2NH3

Jeg er med på hvordan ligevægtsloven ser ud, men skal man først afstemme reaktionen eller hvad er fremgangsmåden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af mathon

 

 

                                    3 H2 (g)   +    N2 (g)    <-->  2 NH3 (g)

 
                                      

                                         [NH3 (g)]2
                                   -------------------- = Kc               ved den pågældende temperatur
                                   [H2 (g)]3 • [N2 (g)]


Svar #2
22. februar 2013 af mopagh (Slettet)

okay, så man afstemmer simpelthen "bare". kunne det dermed også være:

6H2 + 2N2 = 4NH3

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af mathon

           Du véd formentlig, at man altid arbejder med de lavest mulige, heltallige koefficienter,
   så
           spørgsmålet i #2 skal vel blot ses som dit forsøg på at bortlede opmærksomheden fra,
           at du "bare" ikke magtede at afstemme rigtigt     :-)


Svar #4
22. februar 2013 af mopagh (Slettet)

hehe.. nej faktisk ikke. Jeg var i tvivl om reaktionen skulle være afstemt inden man indsatte i ligevægtsloven, da det ikke står i opgaveformuleringen. Derudover har jeg ikke været ude for at skulle fjerne koefficienter før, kun tilføje. 

Men tak for svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2013 af mathon


             ...at reaktionen skal være afstemt, inden man indsætter i ligevægtsloven

                 skal da ikke præciseres i opgaveteksten. Hvad havde du forestillet dig andet?

                 Alternativet ville være, et lovresultat varierende med hver eneste inkompetente
                 afstemningsberegner og hvad kan det bruges til?


Svar #6
22. februar 2013 af mopagh (Slettet)

Du virker som en sympatisk fyr :) tak for hjælpen Lektieguru :)


Skriv et svar til: opskriv ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.