Matematik

hvordan finder jeg gennemsnitsfarten?

23. februar 2013 af momo093 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan finder jeg gennemsnitsfarten? Hjælp!
 

Min opgave kyder: Fra sisimiut til Kangerlussuaq er der 180km. 
Hvad er helekoperens gennemsnitsfart i timen når turen vare 45  minutter?

 Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Hastighed = Tilbagelagt vejstrækning / Tid

Hvis du vil have svaret i km/t skal du naturligvis funde ud af hvor mange timer der svarer til 45 minutter (altså 45/60).


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2013 af mette48 (Slettet)

På 45 min = 3 kvarter  flyves 180 km

på 1 kvarter flyves 180/3 km

på 1 time =      kvarter flyves


Skriv et svar til: hvordan finder jeg gennemsnitsfarten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.